Bingo

Bingo is een populair spelletje dat al vele jaren massaal wordt gespeeld. Vroeger werd bingo vooral gespeeld als gezelschapsspel thuis, in bejaardentehuizen of tijdens feestjes, maar hedendaags heeft het spelletje zich ver uitgebreid, wat ertoe geleid heeft dat bingo nu ook op de computer, de tablet of op de telefoon te spelen is. Dit zorgt ervoor dat opeens tientallen miljoenen mensen in staat zijn om dit leuke spelletje te gaan spelen!

Bingo formulier

Bingo is een spannend spel. Dit komt doordat iedereen kan winnen. Het is dus niet zo dat iemand die goed is in bingo, altijd zal winnen, want de winnaar moet altijd een beetje geluk hebben. Dit komt doordat tijdens een potje bingo de juiste nummertjes moeten vallen die ook staan op het formuliertje.

Winnen met Bingo

Als eenmaal de juiste nummers zijn gevallen, dan bestaat er de kans om een prijs te krijgen. Wat de prijs is, hangt vaak af van de organisatie die de bingo organiseert. Zo kan een prijs bij bingo variëren van een haardroger tot een MP3-speler of meubelset. Op het internet zijn er ook geldprijzen (soms in vorm van een cadeaubon) te winnen.
Hoe groot de prijs is, hangt meestal ook af van welke soort bingo er gehaald kan worden. Er bestaan meerdere kansen om bingo te halen, namelijk door óf het linker rijtje óf het rechter rijtje óf het hele formuliertje vol te hebben. Doordat het moeilijker is om het hele formuliertje vol te hebben, levert deze prestatie vaak grotere prijzen op.

Op internet zijn er veel verschillende bingo games te vinden, bijvoorbeeld Mega-Bingo, Bingolot, Jogobingo en Bingocams. Van alles wat dus!